EEN STUKJE HISTORIE....

Op een kruispunt van grenzen ligt Budel-Dorplein, deel uitmakend van de gemeente Cranendonck. Budel-Dorplein is ontstaan doordat de gebroeders Emile en Lucien Dor en Fran├žois Sepulchre er in 1892 de Kempensche Zink Maatschappij vestigden. Omdat de arbeiders van deze fabriek ook onderkomen nodig hadden werd een nieuw dorp opgericht, met de voor insiders bekende naam "d'auw hei". Dit gedeelte geniet nu nog landelijke bekendheid vanwege het originele karakter van de dorpsinrichting.

Begin jaren vijftig werd, naast de bouw van de huidige Sint Joseph kerk, een tennisclub opgericht. In eerste instantie was deze exclusieve club voor directie en bazen van de KZM. Eind jaren zeventig kwam daar langzaam verandering in. Doordat families als Hendriks en Osinski lid werden kreeg de vereniging een andere uitstraling. De vereniging bloeide langzaam weer op en werd een begrip in Budel en omgeving.

Het huidige tenniscomplex van Tennisvereniging Dorplein ligt in een rustieke omgeving, nabij het voormalige hotel van de KZM. Begonnen met 1 gravelbaan kunt u tegenwoordig even bijkomen van de dagelijkse beslommeringen en ontspannen een balletje slaan op een van de 5 banen die de vereniging rijk is. Alle banen kunnen worden verlicht zodat u niet bang hoeft te zijn dat u voor donker weer huiswaarts moet keren. TVD is een gezellige vereniging met een jaarlijks gemiddelde van 250 leden. Het recreatieve tennis staat bij TVD hoog in het vaandel geschreven. Diverse gezelligheidstoernooien dragen er mede toe bij dat er een goede sfeer heerst binnen de vereniging. Daarnaast bestaat er ook de mogelijkheid om competitie te spelen. Een optie die dan ook diverse seniorenteams op vrijdag en zaterdag tennisplezier verschaft.

Tennisvereniging Dorplein is zeker een vereniging die jeugdbeleid hoog in het vaandel heeft staan. Het belang van een goede jeugdopleiding wordt volledig onderkend door het bestuur. Vanaf 5 jaar kan men al starten met bal en slagvaardigheidoefeningen, gevolgd door tennislessen en heuse trainingen. Dit alles onder supervisie van gediplomeerde tennisleraren. De vereniging neemt ook een aanzienlijk gedeelte van de kosten voor deze jeugdopleiding voor haar rekening. Daarnaast stelt een zeer actieve jeugdcommissie jaarlijks een programma samen waarbij allerlei activiteiten zoals toernooien, vriendschappelijke ontmoetingen, nevenactiviteiten en een heus tenniskamp worden georganiseerd.
Natuurlijk kent deze vereniging ook een gevarieerd activiteitenpakket voor de senioren. En het is zeker niet alleen tennis wat de klok slaat. Voor gedetailleerde informatie verwijzen wij u graag naar onze activiteitenagenda.

Jongens en meisjes, dames en heren, jullie zijn allen van harte welkom bij onze tennisvereniging.